/Files/Images/Maur_som_koser_seg_med_søtsaker.png

Maur inne nå? I februar/mars!

Sort jordmaur kan for mange være vanlig på senvinteren i februar/mars, og hvis de er inne i huset ditt, kan det bety at de allerede har etablert et samfunn der. De leter etter mat og flere steder å bygge reirene sine, og de kan tiltrekkes av kunstige varmekilder og isolasjonsmaterialer som isopor. Det er viktig å bekjempe maurene og hindre dem i å etablere seg ytterligere i huset ditt.
/Files/Images/Magasin_bilde_maur_på_våren.png

En av årsakene til at sort jordmaur (ogsåkalt sukkermaur) dukker opp på denne tiden av året, er på grunn av kunstig varmekilde som f.eks varmekabler. Varmen fra kablene kan føre til at maurene tror det er vår, selv om temperaturen fortsatt kan være lav ute.

Hus som er bygget med isopor som isolasjon, kan også være utsatt for problemer med sort jordmaur. Maurene kan bygge reir i isolasjonen og bli en plage for beboerne.

For å bekjempe sort jordmaur, anbefales det å bruke mauråte. Skadedyrbutikken.no anbefaler superkonsentratet Kvitt-Q som er effektivt mot maur. Dette produktet inneholder en tiltrekkende gift som maurene tar med seg tilbake til kolonien, og fôrer også sine venner med. Målet er å utrydde dronningen for å lykkes med å bekjempe problemet.

Når våren virkelig kommer og temperaturen er over 8 grader gjennom hele dagen og natten, bør man sprøyte utvendig med et produkt som er egnet mot sorte jordmaur. Skadedyrbutikken.no anbefaler Kvitt mikrogranulat 500 gram, som er hurtigvirkende og effektivt mot maurene.

I tillegg til å bekjempe maurene med gift og andre midler, er det også viktig å ta enkelte forholdsregler for å forebygge en infeksjon. Dette inkluderer å holde mat og søtsaker i tett forseglede beholdere, samt å vaske opp eventuelle matrester umiddelbart.

Sammenfattende kan man si at sorte jordmaur er et vanlig fenomen om våren, og kan være en plage for mange. Ved å legge ut mauråte og sprøyte utvendig med et egnet produkt, kan man bekjempe problemet. 

/Files/Images/Trond_i_mikro_lupe.png

Ikke vent med og legg ut åte! Ta det så fort man oppdager maur inne!

- Trond Evensen - Autorisert skadedyrbekjemper

Relaterte artikler