Maur inne i huset om våren?

Om våren da temperaturen stiger, våkner insekter og maur til live etter vinterdvalen. Erfaringsmessig kan man se tegn til liv fra maurene allerede fra og med mars. Den lange vinteren vi har her til lands gjør maurene sultne når de først våkner til liv om våren.

Dersom du er ukjent med maur inne om våren, kan det oppleves som en umulig kamp, og de færreste vet hvor de skal begynne. Heldigvis er det mange husstander som har gått stien opp for deg, og det finnes mange gode metoder for å bli kvitt maurene, allerede i mars.

To ting som gjelder for deg som har maur inne

Om uhellet først har inntruffet, og maurene har inntatt hjemmet, gjelder det å ta raske grep.  Skadedyrbutikken anbefaler en kombinasjon av giftig åte inne og sprøytemiddel ute, gjerne samtidig.

Ved hjelp av å plassere et giftig åte der maurene ferdes mest, har du en god sjanse for å lure åten i maurene. For å sikre deg mest mulig er det anbefalt å benytte sprøytemiddel ute for å påføre maurene kontaktgift.

Begynn med innvendig åte med Imidakloprid som plasseres strategisk der hvor maurene ferdes. Etter kort tid vil du se at maurene spiser åtet. Ofte kan du se at mauraktivteten øker den første tiden, dette betyr at åtet fungerer. Samtidig anbefales det å bruke sprøytemiddel som Kvitt utvanning og Maurpulver nederst langs grunnmur (husk fjerne løv), opp under kledning og på utearealer hvor maur ferdes og finner næring.

Når du har beseiret maurene i huset, er det viktig å avvente feiringen til du har funnet rett løsning som holder maurene borte for godt.

Løsninger som har god effekt for deg med maur inne

Sørg for at boligen ikke har mangler som eksempelvis råteskader
Tette åpninger og sprekker for å fjerne levevilkårene i isoporen
Fjern vegetasjon der maur finner næring
Lag en barriere mellom sand / jord og grunnmuren
Fortsett med utvendig sperrebelte etter hovedbehandling

Du kan også benytte deg av vår fagkunnskap. Skadedyrbutikken har siden vår oppstart hjulpet alt fra profesjonelle skadedyrfirmaer til private hjem. Vi har en løsning for et hvert maur-problem.

Som kunde hos oss skal du kunne stille høye forventninger til våre produkter for deg som er plaget med maur inne på våren, men også til våre service og rådgivning. Hos Skadedyrbutikken.no får du alltid gratis support og hjelp til selvhjelp av autoriserte skadedyrteknikere som svarer telefonen når du ringer (servicetelefon alle hverdager fra kl. 09.00 - 14.00). Vi er alltid tilgjengelig via vår chat ordning - selv når du får besøk av maur inne i huset om våren!

Relaterte artikler