Samme dags forsendelse Norsk butikk Fri frakt over 1000,- Gratis eksperthjelp
1000 kr igjen til gratis frakt
/Files/Images/Magasin_loftsflue.png

Loftsfluer - Skadedyrveileder

Det beste tiltaket for å hindre loftsfluene å komme inn i huset, er å tette sprekker og åpninger som de kan bruke for å komme seg inn. Det er vanskelig å bekjempe voksne individer utendørs, og hindring av larveutvikling er heller ikke praktisk mulig.
/Files/Images/Magasin_loftsflue_3.png
Beskrivelsen av loftsfluene viser at de er mørke i fargen, med gylne, krøllete hår på forkroppen og en mørkere og lysere sjattering på bakkroppen. De har også vinger som holdes samlet når de er i ro. Det er registrert åtte forskjellige Pollenia-arter i Norge, hvorav P. rudis og P. pediculata er de vanligste, og P. rudis er den som vanligvis forekommer i hus. Loftsfluene er frittlevende utendørsarter om sommeren og lever av å suge nektar fra blomster. De har en parasittisk larveutvikling i meitemark eller insektslarver, og larvene utvikler seg inne i meitemarken før de forpupper seg og klekker til et voksent individ.

Se her for vårt brede utvalg av produkter vi mener er de beste til og kunne håndtere et loftsflue problem i din bolig, eller på hytta ( TRYKK HER )
 
Loftsfluene overvintrer som voksne fluer og søker beskyttede skjulesteder i form av sprekker og hulrom i trestammer, stubber, husvegger og lignende. Om våren kommer de frem og kan samle seg i store mengder på soloppvarmede steder i nærheten av sine skjulesteder. Loftsfluene kan være plagsomme når de kommer inn i uoppvarmede rom i hytter og hus, spesielt på loft, men de gjør ingen materiell skade på bygninger og er derfor ikke av stor økonomisk betydning.

Korte punkter som oppsummerer:
  • Utseende: Mørk grunnfarge, 4,5-11 mm lang, gylne, krøllete hår dekker forkroppen, bakkroppen har et mønster av mørkere og lysere sjatteringer, vingene holdes noe mer samlet enn hos andre spyfluer når de sitter i ro.
  • Geografisk utbredelse: Åtte Pollenia-arter i Norge, kun P. rudis og P. pediculata vanlige over store deler av landet, de andre sjeldnere og finnes oftest i sørlige strøk.
  • Livssyklus og habitat: Frittlevende utendørsarter om sommeren, voksne lever av å suge nektar fra blomster, parasittisk larveutvikling i meitemark eller insektslarver, fullfører livssyklusen ved at hunnene legger egg i jorda, overvintrer som voksne fluer, søker beskyttede skjulesteder som sprekker og hulrom i trestammer, stubber, husvegger etc.
  • Gjør de skade? Ikke uhygienisk, larvene utvikler seg ikke i åtsler, avføring eller råtnende stoffer, heller ikke tiltrukket av matvarer i like stor grad, ingen økonomisk betydning, regnes ikke som noe alvorlig problem.
  • Loftsfluer i vindu: Plagsomme om høsten når de kryper inn i uoppvarmede rom i hytter og hus for å overvintre, kommer fram når varmen kommer og søker mot lyset, samler seg ofte i vinduene, loftsfluer har også en tendens til å ende opp på de samme stedene og i de samme husene år etter år.
  • Forebygging: Stenge fluene ute ved å tette sprekker og åpninger der de kan komme inn.
/Files/Images/Trond_i_mikro_lupe.png

Jeg har selv loftsfluer på hytta, og holder det nede på akseptabelt nivå med elektrisk insektsfanger av denne typen (TRYKK HER), og sprayer litt med denne sprayen når jeg drar fra hytta (TRYKK HER)!

- Trond Evensen - Autorisert skadedyrbekjemper
Fluespray - CHOK
30008522
kr 259,00
eks. MVA (kr 207,20)
Fluebånd - Alcochem
30008777
kr 439,00
eks. MVA (kr 351,20)
Turbojet - veps og fluespray - 800 ml
30010144
kr 265,00
eks. MVA (kr 212,00)

Relaterte artikler