/Files/Images/Jordrotte-tunell.jpg.webp

Jordrotte i hagen?

Jordrotter kan ødelegge hagen og blomstene dine. Jordrotter graver opp plenen og spiser røtter til gress og blomster.

Jordrotte - Vånd

Jordrotte, også kalt vånd og vannrotte. Jordrotta betegnes som et skadedyr og er potensiell skadegjører i hagen din. Jordrotter lager lange tuneller under bakken og gnager av røttene til blomster, gress, trær osv. Dette gjør at næringsopptaket til gress, blomster og trær blir dårligere. Med jordrotter i hagen din, kan planter dø og trær falle over ende, dette pga manglende næringsopptak.

Å bli kvitt jordrotter kan være veldig vanskelig, men våre autoriserte skadedyrbekjempere med lang erfaring kommer her med noen tips for å bli kvitt jordrotter i hagen.

Jordhauger
Har du gravd i hagen og lar jordhaugene ligge igjen en stund, er dette et sted hvor jordrotter finner det fristende å bo. Så fjern hauger med jord fra hagen din.

Hold gresset kort
Stell godt med plenen din, sørg for å holde den kort. En robotklipper hjelper deg med å holde det jevnt hele sesongen. Unngå steder med høyt gress/ugress. Jordrotter liker å gjemme seg i høyt gress og områder som står ustelt.
Ugress som løvetann og skvallerkål står høyt på listen til jordrotter når de skal fylle opp lageret til høsten.

Ta bort fuglematen
Mater du småfuglene? All solsikkefrø som faller til bakken frister lett en sulten jordrotte, slik andre gnagere som mus og rotter også gjør.

Feller og repellenter
Feller til jordrotte er en effektiv løsning om de brukes riktig. Du kan bruke feller som hurtig og humant avliver jordrotter, da bruker man jordrottefelle med gravesett.
Levende fangstfelle kan benyttes og settes ut foran eller over hullene til tunnelene jordrottene har laget. Fellen må holdes tilsyn til minst 2 ganger i døgnet iht dyrevelferdsloven.Skadedyrbutikkens bestselger, en jordrotte skremmer som sender vibrasjoner i bakken og dekker et område på opptil 1000kvm ved optimale forhold. Ved optimale forhold er at det ikke er mye fjell og stein i bakken som vil stanse vibrasjonen. Når jordrottene kjenner vibrasjon i bakken oppfatter de dette som fare og utrygt og vil ikke bosette seg i hagen din.

Ønsker du ytterligere råd og veiledning, ta kontakt med oss på chat eller telefon 40 60 11 11.

Relaterte artikler