/Files/Images/mus-på-ost-i-felle.jpg

Feil du antageligvis gjør ved bruk av musefeller

Er det bare å sette ut musefeller? Ja, i mange tilfeller går det bra, andre ganger ikke. Her får du noen gode profesjonelle råd hvordan bruke musefeller riktig.

Ikke vær kjip med antall feller!

- Trond Evensen, Autorisert Skadedyrbekjemper i 20 år

Feil du gjør

 • Ikke vær kjip på antall feller
  Musefeller er ikke den store kostnaden i forhold til skader mus kan forårsake over tid. Kjøp rikelig med musefeller. Det er logisk at det er større sjanse å fange mus med ti feller en ved bruk av en felle. Ikke glem at mus reproduserer seg raskt og kan lage 6-7 unger om gangen pr. mnd. En fingerregel er å utplassere en felle pr. 3-5 meter.
 •  
 • Bruk to og to feller ved siden av hverandre
  Ved utplassering av feller sett ut to og to feller ved siden av hverandre med åten og slagområdet inntil veggen for mer effektiv fangst. Fellene kan også plasseres slik at åten og slagområdet peker i motsatt retning.
 •  
 1. Feil plassering av musefellene
  Det er fort å plassere musefeller på feil sted. Mus frykter åpne områder og holder seg oftest inntil vegger og i mørke hulrom. For å optimalisere fangsten bør du plassere fellene inntil en vegg der de ferdes. Åte og slagområdet bør helst vende mot veggen slik at musene blir fristet inn, enn å gå rundt.
 2.  
 1. Ikke ta på åten eller fellene med hendene
  Mus kan oppdage lukten på feller og åte du har håndtert uten hansker og da ikke gå i fellene. For å hindre felle og åte-vegring anbefales bruk av hansker ved håndtering og utplassering.  
 2.  
 1. Bruk noe annet enn ost
  Glem gamle tegneserieblader av mus som spiser ost. Ost er ikke naturlig føde for mus? Gnagere er egentlig mest glad i nøtter og før, så peanøttsmør er en vinner. En annen viktig ting er at peanøttsmør ikke er så lett å «nappe» av fellen. Der ikke mus vil ha mat, kan reirmateriale benyttes med suksess. Det kan være bomullsballer, tanntråd, garn, med mer.
 2.  
 1. Ikke bruk for mye åte
  Dersom du bruker for mye åte kan musene stjele noe av det uten av fellen slår igjen. En fin fingerregel er at åte skal være på størrelsen med en ert. Da må musene strekke hodet helt inn for å få tak på åten.
 2.  
 1. Du forventer umiddelbare resultater
  Mus kan være forsiktige med nye gjenstander i områder de ferdes. Om tålmodighet kan det anbefales å utplassere feller med åte, men uten å aktivere dem. Musene spiser da av åten og de vender seg til den «nye gjenstanden» som er ufarlig. Etter et par dager aktiveres fellene. 

 

Relaterte artikler