/Files/Images/Fuglesikring - Magasin.png

Fuglesikring - Forebygg mot sykdommer, tilgrising, og forstyrrelser

Selv om fugler kan være vakre og harmløse i sitt naturlige habitat, kan de utgjøre en forstyrrelse og overføre sykdommer som kan være skadelige for bedrifter. Vi i SkadedyrButikken følger strenge retningslinjer og bruker skånsomme metoder som tar hensyn til både fuglene, miljøet og helsen til mennesker. Vi fokuserer på forebygging og tilpasser oss virksomhetens behov.
/Files/Images/Fugleskring - Magasin_2.png

Det er verdt å merke seg at fugler kan forårsake store problemer som skadedyr hvis de kommer inn i bedrifter som produserer, oppbevarer eller selger mat, for eksempel næringsmiddelindustrien og bakerier. De kan komme inn via lasteramper eller skadede tak og åpne vinduer.

Det kan være vanskelig å tro, men dine lokaler kan være den ideelle innkvarteringen for fuglene. Duer og måker har lært å overleve i de fleste miljøer, ved å lete gjennom vårt matavfall på jakt etter mat. Og de trenger svært liten beskyttelse for å bygge reir.

Her er noen av måtene de har tilpasset seg bymiljøet:

Duer og måker liker å bruke høye bygninger og flate tak for hekkingen
Balkonger, hyller i fasaden, skorsteiner og takrenner er favoritt områder for disse fuglene. Spesielt måkene liker å bruke flate tak som tilholdssted.
Hvert mellomrom som er større enn 25mm, gir tilgang til bygningen og er en potensiell inngangsport for duer. Duer foretrekker å slå seg ned for natten og kan flytte på løse eller skadede takstein for å komme seg inn i bygningen

Fugler som oppholder seg på bygninger kan føre til store utgifter da avføring skader og forringer levetiden på fasader og inventar. I tillegg kan spredning av sykdommer og bakterier utgjøre en helserisiko i form av blant annet salmonella forgiftning. Store fugleflokker samlet på ett sted fører også til støyproblemer og gir vond lukt.

Både duer og måker karakteriseres ved at deres ekskrementer kan bryte ned nesten alle overflater og materialer. I tillegg kan tilstoppede takrenner og nedløpsrør føre til vannlekkasje, samt gi fukt og sopp skader.

Ved å sikre godt mot at fugler lander og starter med hekking, slipper man de omkostningene som er forbundet med rengjøring og skader som følge av fugleavføring på selve bygget, fortau og inngangspartier. I tillegg slipper man å irritere seg over bråket som store fugleflokker lager.
 

Oppsummering:

  • Fugler kan utgjøre en forstyrrelse og overføre sykdommer i bedrifter.
  • SkadedyrButikken bruker skånsomme metoder og tilpasser seg virksomhetens behov.
  • Duer og måker tilpasser seg bymiljøet og kan komme inn via lasteramper, skadede tak og åpne vinduer.
  • Fuglene kan forårsake skade på fasader, inventar og takrenner, og spre sykdommer.
  • Å hindre fuglene i å lande og hekke på bygninger kan redusere kostnader og støyproblemer.
/Files/Images/Trond_i_mikro_lupe.png

Mange privatpersoner sliter også med fugler på brygger, terrasser etc. Da er det fint og vite at hos oss kan man handle produkter som skremmer de vekk på en human måte! Se utvalget HER, og vår bestselger Fugleskremmer kit med svivel - Den originale Scarem hawk

- Trond Evensen - Autorisert skadedyrbekjemper