/Files/Images/Magasin_Klesmøll_1.png

Klesmøll - Infoskriv og anbefalinger

Klesmøll, eller Tineola bisselliella, er en liten sommerfugl som kan forårsake store problemer for klærne våre. Disse møllene legger egg på ulike typer tekstiler, som ull, silke og pels, og larvene som klekker ut av eggene spiser av fibrene i klærne.
/Files/Images/Magasin_Klesmøll.png

Møll i klær og møbler

Klesmøll er vanligvis mest aktive om sommeren, men de kan også være til stede i innendørsområder året rundt. De er spesielt vanlige i områder med høy luftfuktighet og varme temperaturer, som fuktige kjellere eller loft.

For å unngå klesmøll i hjemmet, er det viktig å holde klær og tekstiler rene og tørre. Vask klærne dine regelmessig, og sørg for å tørke dem helt før du legger dem bort. Det er også lurt å lagre klær i lufttette beholdere, eller i poser som er spesielt utviklet for å beskytte mot møll.

Hvis du allerede har fått klesmøll i hjemmet, kan du bekjempe dem ved å støvsuge hyppig og grundig, spesielt i områder der du oppbevarer klær. Du kan også prøve å fryse tekstiler i noen dager, eller varmebehandle dem ved å legge dem i en tørketrommel på høy varme i minst 30 minutter.

Her er to pakkeprodukter som skadedyrbekjemperen anbefaler:

  • Klesmøllfeller: Disse fangstfellene er effektive for å fange klesmøll før de legger egg på klærne dine. Fellen er utstyrt med en feromonlokke som tiltrekker seg hannmøll, som deretter blir fanget i fellen. Klesmøllfellene fra Rentokil er et godt alternativ, og kommer i pakker med 10 feller og 10 beholdere.
  • Møllkuler: Dette er kuler som inneholder stoffer som frastøter klesmøll og andre skadedyr. Kulene kan legges i skuffer, skap eller andre steder der du oppbevarer klærne dine. Møllkulene kommer tre pakker med tilsammen 36 kuler og to slipepapir for å friske opp kula når de mister effekt.

Disse produktene kan være gode hjelpemidler for å bekjempe klesmøll og holde klærne dine beskyttet. Det er likevel viktig å huske på at de ikke er en erstatning for grundig rengjøring og oppbevaring av klærne dine. Hvis det skulle være ønskelig og spraye mot møll så anbefaler skadedyrbekjemperen denne universale sprayen som har et forlengelsesrør som er meget nyttig for og nå inn i kriker og kroker!

I tillegg til å forårsake skade på klærne våre, kan klesmøll også være et helseproblem. Noen mennesker kan utvikle allergiske reaksjoner på møllene eller larvenes hår, noe som kan føre til hudutslett eller pusteproblemer.

I sum, å beskytte klærne dine mot klesmøll er viktig både for å bevare tekstilene og for å unngå helseproblemer. Med noen enkle forholdsregler kan du redusere risikoen for å få klesmøll i hjemmet ditt og beholde klærne dine i god stand.

/Files/Images/Trond_i_mikro_lupe.png

Møll - kan gjøre store skader på klær og mat. Skadedyrbutikken.no gir deg et godt utvalg av produkter til bekjempelse og monitorering av møll.

- Trond Evensen - Autorisert skadedyrbekjemper

Relaterte artikler